Fler personer i galapublik som applåderar och är finklädda.

Om galan

”Allt började i högstadiet”

Det var då Andreas Ekelöf upplevde att folk kritiserade och kränkte honom för sin psykosociala funktionsnedsättning. Något som höll på kontinuerligt tills Andreas började i gymnasiet och det äntligen upphörde. Det var också i gymnasiet tankarna på att hjälpa andra började, som också har eller är utsatta av mobbning, kränkning och diskriminering.

Uppstarten av Vänskapsgalan ’14

Detta resulterade i uppstarten av Vänskapsgalan ’14 med fokusering på mobbning och information beträffande självkänsla. Galan, som varade under 2 timmar hade ett starkt budskap beträffande mobbning och underhållning med visionen att nå ut till allmänheten och således informera om mobbning. Välkända artister med erfarenhet av mobbning valdes ut och nya talanger fick chansen att exploateras under galan.

Teateruppsättningar

Små teateruppsättningar med temat mobbning och idealism kring invandring hade en stark roll som berörde en stor andel i publiken. Hur det är att vara en outsider och ändå vara stark nog att klara av samhällets krav.

Under pandemin...

satt Andreas och hans kamrat och gjorde Vänskapsgalan som en förening. Samtidigt födes nytt upplägg för Vänskapsgalan. Från Artistframträdanden till en gala som prisar och hyllar personer som gör något bra mot mobbning.

Syfte och mål

Vänskapsgalan ska ge inspiration, kraft och nya idéer att jobba mot mobbning/kränkning och diskriminering

Vänskapsgalan ska lyfta fram positiva förebilder

Vänskapsgalan ska bygga individernas självförtroende och att bli starkare mot mobbning

Utgångspunkter

Skapa delaktighet

Skapa uppmärksamhet

Vänskapsgalan ska inte konkurrera med befintliga aktiviteter

Vänskapsgalan ska vara för alla